Kumstvo

 

Zahvaljujemo svima vama koji unazad nekoliko godina školujete djecu u Tanzaniji,zahvaljujući kumovima neki naši školarci su uspješno završili srednju školu ! U našoj školi u Magogu se ne plaća školarina :) pa stoga do daljnjeg nemamo potrebe za kumstvima.


Projekt "KUMSTVO" odnosi se na pomoć djeci iz mnogobrojnih i siromašnih obitelji, baš kakve su obitelji u Africi. Ovu djecu šaljemo u školu, a školarina za jednu školsku godinu iznosi: 120 eura za osnovnu školu, 300 eura za srednju školu i 1000 eura školovanje bogoslova. Taj iznos pokriva školarinu, školske klupe i stolce, uniforme, knjige, školski pribor i jedan dnevni obrok. Trenutno nam je najveća potreba školovati srednjoškolce i bogoslove. Školska godina u Tanzaniji počinje u siječnju, a završava u prosincu. Može se platiti u dva obroka - za prvo i drugo polugodište (prvi dio u siječnju, drugi u srpnju). Postoji mogućnost da dijete ima dva ili više kumova, u skladu s tim se i uplaćuje kumstvo. Ako želite uplatiti kumstvo za dijete Afrike, molimo slijedite dolje navedene upute:

bullet   Svoju nakanu potvrdite na mail: [email protected] kako biste što prije
  dobili sve podatke o djetetu (slike, osobne podatke)
bullet   Nakon primitka potvrde i detalja izvršite uplatu navedenog iznosa na:
        Udruga „Gledati srcem“
       Beethovenova 1, Zagreb
       RBA IBAN HR5324840081105624892
       IBAN za plaćanje iz inozemstva: HR5324840081105624892
       SWIFT CODE : RZBHHR2X
       Opis plaćanja: Kumstvo
       Poziv na broj odobrenja za uplatu je 2011 
bullet   Kumstvo se plaća svake godine, dok dijete ne završi školovanje
bullet   Ukoliko iz bilo kojeg razloga osoba ili obitelj više nisu u stanju plaćati školarinu,
  pošaljite nam mail na udrugu ([email protected]). U tom slučaju udruga će   pronaći novog kuma kako bi dijete nastavilo redovito školovanje.  

 "Molite i vi i vaše će se srce ispuniti ljubavlju kako biste mogli ljubiti siromašne oko vas."


Majka Terezija